23 Mayıs 2012 Çarşamba

önyargıları kırma adına bu gerekli...

"İçim neyse dışım da odur, içim HipHop dışım boldur!"
Şimdi bu sözü niye yazdım? Bakıyorum ki bazen HipHop için bol giyinmeye gerek yok, bol giyinmeden de RAP, graffiti, break dans vs. yapılabilir diyenler var. 
Evet yapılabilir. 
Bol giyime de gerek yok. Ama bence Hiphop'a gönül vermiş herkes giyebildiği her yerde bol kıyafetlerini giymelidir.

Çevremize baktığımız zaman genellikle insanların giyim kuşamından, saç şeklinden, sakalından bile ne olduğunu az çok kestirebiliriz. Bu durum kişiyi bir ölçüde tanımamızı sağlar.
Mevlana'nın " Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol." sözü de beni HipHop kıyafetlere yönlendiren etkenlerden biridir. 
Bu durum karşımızdaki kişiyi de bir ölçüde tanımamıza olanak sağlıyor.
Ülkemizde HipHop kültürüne karşı olumsuz bir önyargı var. Çoğu insan bu konuda bilgisiz. Bu durum da o önyargılı bakışları üzerimize çekiyor. 

Biz bol kıyafetlerimizle ve doğru davranışlarımızla insanların bu önyargılarını yıkabiliriz. Bunun için ara sıra el ele verip çalışmalar yapıyor, etkinlikler düzenliyoruz. 
Bu çalışmalarımızı da artırmamız gerektiğini düşünüyorum.
HipHopçı kardeşim; insanlar kıyafetlerine gülüyor olabilir, garip bakışlar üzerinde olabilir, belki de üniversiteye falan geldiğinde ya da belli bir yaşa eriştiğinde beğenilmeme korkusuyla onları bir rafa kaldırıyor da olabilirsin. 
Emin ol o kıyafetlerle kendini yansıtıyor ve çok da hoş görünüyorsun :)
Belki o kıyafetlerinle otobüste bir yaşlıya yer verdiğini görecekler, yerlere çöp atmadığını görecekler, dilini ne kadar iyi kullandığını farkedecekler... 
Belki de bir sohbet sırasında kulak misafiri olacaklar ve ne kadar kültürlü olduğunu anlayacaklar. 
Bol kıyafetlerin de onlara kim olduğunu söyleyecek. 
Biz bol kıyafetlerimizle göze çarptıkça azımsanmayacak bir kitle olduğumuz da ortaya çıkacak. 
Bu herkesin dikkatini çekecek. Radyoların, dergilerin, gazetelerin, televizyonların...
Toplumumuzda HipHop'a gönül vermiş avukatlar, polisler, doktorlar, çeşitli sanatçılar, esnaflar olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Bu insanlar giyebildikleri her yerde bol kıyafetlerini giyseler güzel olmaz mı sizce de?
Uzun lafın kısası, insanın içi neyse dışı da o olmalı ve HipHopçı insan bol giyinmeli bence :) Şart değil bol giymeden de yapılabilir ama neden giymeyesin ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder